Connect with us

Hi, what are you looking for?

NO ARGUE
NO ARGUE

ΣΧΕΣΕΙΣ

Πώς δεν θα τσακωθείς με έναν φίλο σου για το εμβόλιο

Με αφορμή τη συζήτηση για το εμβόλιο, είναι μία πολύ καλή αφορμή να θυμίσουμε στους εαυτούς μας πώς πρέπει να λειτουργούμε

Με αφορμή τη συζήτηση για το εμβόλιο, είναι μία πολύ καλή αφορμή να θυμίσουμε στους εαυτούς μας πώς πρέπει να λειτουργούμε σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία μας.

Στα επόμενα 3 λεπτά θα μάθεις:

-Πώς θα εφαρμόσεις την τέχνη του καλού ακροατή.
-Πότε πρέπει να κάνεις μία παύση πριν μιλήσεις.


Τις τελευταίες ημέρες έχει αρχίσει ένας έντονος διάλογος – που αναμένεται να ενταθεί το επόμενο διάστημα – αναφορικά με τα “προνόμια” των εμβολιασμένων σε σχέση με τους ανεμβολίαστους, την “παραβίαση” της ελεύθερης επιλογής ή των προσωπικών δεδομένων.

Και ενώ με την πόλωση που δημιουργείται στην κοινωνία γυρίζουμε πίσω στο 2015, αυξάνονται ολοένα και περισσότερο οι διαφωνίες, οι τσακωμοί και η ένταση είτε μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είτε δια ζώσης, μεταξύ φίλων ή ακόμα μεταξύ των ατόμων του οικογενειακού περιβάλλοντος. Και μαζί με όλα αυτά, αυξάνονται και τα κρούσματα…

Advertisement. Scroll to continue reading.

Πώς όμως αντιμετωπίζεις όμως ένα άτομο που δεν συμφωνεί με τις απόψεις σου; Πώς δεν θα τσακωθείς μαζί του και πώς θα του εξηγήσεις την δική σου πλευρά; Με αφορμή τη συζήτηση για το εμβόλιο, είναι μία πολύ καλή αφορμή να θυμίσουμε στους εαυτούς μας πώς πρέπει να λειτουργούμε σε ό,τι έχει να κάνει με την επικοινωνία μας, πώς μπορούμε να κάνουμε εποικοδομητικές συζητήσεις και διαλόγους και πώς μπορούμε να είμαστε πιο πολιτισμένοι.

Τα Μικροβήματα που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν όχι μόνο να αντιμετωπίζεις τις δύσκολες συζητήσεις, αλλά και να επικοινωνείς αποτελεσματικότερα:

1. Αρχικά κάνε μία μικρή παύση πριν μιλήσεις. Αν αισθάνεσαι ότι είσαι αρκετά νευριασμένος με την άποψη του ατόμου που βρίσκεται απέναντί σου, προσπάθησε να κατευνάσεις τα νεύρα και τον θυμό σου και να εξηγήσεις στον άλλον την δική σου άποψη.

2. Χρησιμοποίησε λογικά επιχειρήματα για να πείσεις την άλλη πλευρά. Θυμήσου δεν το λες μόνο εσύ, αλλά και η επιστήμη. Έρευνες, απόψεις και εισηγήσεις των ειδικών αναφορικά με τα οφέλη του εμβολιασμού, αλλά και στατιστικά στοιχεία ή και δεδομένα για την αύξηση των κρουσμάτων, καμπύλες, γραφήματα και μοντέλα που προβλέπουν το επόμενο κύμα, καθώς και τον αριθμό των κρουσμάτων και όχι μόνο, παραδείγματα άλλων χωρών που αντιμετωπίζουν τον ενδεχόμενο φόβο ενός νέου lockdown και οτιδήποτε άλλο μπορεί να σε βοηθήσει να τεκμηριώσεις την άποψή σου. 

Advertisement. Scroll to continue reading.

3. Αφού έχεις τεκμηριώσει την δική σου άποψη, προσπάθησε τώρα να μπεις στην θέση του άλλου. Χρησιμοποιώντας την ενσυναίσθησή σου, αλλά και την τέχνη του καλού ακροατή, παρότρυνε τον συνομιλητή σου να σου εκφράσει την άποψή του χωρίς να τον διακόπτεις. Θυμήσου, ο σεβασμός και ο διάλογος είναι τα κλειδιά μίας επιτυχημένης και αποτελεσματικής επικοινωνίας. 

4. Έχοντας ακούσει τον συνομιλητή σου, προσπάθησε να εστιάσεις βαθύτερα σε όσα λέει. Από πού πηγάζει η άποψή του; Μήπως από φόβο; Από μη επαρκή ενημέρωση; Από περιοριστικές πεποιθήσεις του παρελθόντος που τον εμποδίζουν να σκεφτεί καθαρά; Όταν συνειδητοποιήσεις την αιτία της άρνησής του, προσπάθησε – χρησιμοποιώντας και πάλι λογικά επιχειρήματα και επιστημονικά στοιχεία – να τον βοηθήσεις είτε να ξεπεράσει τον όποιο φόβο του αναφορικά με τον εμβολιασμό, είτε να τον ενημερώσεις για ό,τι ενδεχομένως δεν γνωρίζει. 

Να θυμάσαι ότι δεν σκέφτονται όλοι το ίδιο. Αλλά με λογικά επιχειρήματα και μεγάλη ψυχραιμία μπορείς να αποφύγεις τις περαιτέρω εντάσεις.

ΠΗΓΗ

Advertisement. Scroll to continue reading.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Ακολουθήστε μας

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΞΙΔΙΑ

Η Γιάλοβα πρωταγωνιστεί ανάμεσα στις διασημότερες περιοχές της Πελοποννήσου

ΕΞΟΔΟΣ

Πώς μια ταπεινή ψαροταβέρνα στη Μύκονο εξελίχθηκε σε ένα από τα ακριβότερα beach bar του πλανήτη, με τζίρους που αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ...

SHOWBIZ

Η σύντροφος του ποδοσφαιριστή της Παρί Σεν Ζερμέν, Μάουρο Ικάρντι εντυπωσιάζει!

ΣΧΕΣΕΙΣ

Στην εποχή της ψηφιακής επικοινωνίας γίνονται εύκολα παρανοήσεις. Μπορεί ακόμα και να χαλάσουν σχέσεις άδικα.

SHOWBIZ

Ο Θέμης Αδαμαντίδης, είχε απασχολήσει την κοινή γνώμη μετά από μήνυση που υπέβαλλε η σύντροφός του Βαρβάρα Κίρκη εναντίον του για ξυλοδαρμό

ΣΧΕΣΕΙΣ

Τι γίνεται αν κάποιος θέλει να χωρίσει

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δίχασε τους χρήστες του ίντερνετ